Benodigdheden
4 Duivenborstjes
1-2 Pastinaak
1 Stengel bleekselderij
4 eetl Boter
4 eetl Olijfolie
1 theel Sinaasappleschil, geraspt
1 theel Quebebe peper
1 theel Zeezout, grof
Bereiding
- Bak de duivenborstjes om en om bruin.
- Kruid ze met gevijzelde quebebe peper, sinaasappelschil en zeezout.
- Gaar ze in de oven op 100ºC voor 10 minuten en leg ze in een warme pan in de hooikist.
- Snij de pastinaak in 20 plakjes van 3 mm dikte en snij de rest in fijne blokjes van 3 bij 3 mm.
- Bak de boter bruin, verwijder het schuim en schenk de vloeibare boter in een andere stalen pan, zodat de zwarte kruimel achter blijven.
- Snij de bleekselderij en reepjes. Gaar de reepjes met 4 eetl water en 1 eetl olijfolie.
- Gaar ook de plakjes pastinaak in weinig water en olijfolie.
- Bak in de geklaarde boter de blokjes pastinaak als spekjes bruin.
- Klop een dressing van sinaasappelsap, 1 theel mosterd en olijfolie.
- Verdeel de groente over de borden en leg er de duif in plakjes bij.
- Geef met de dressing en pastinaak ‘spekjes’.