Benodigdheden
4 Rode poonfilet
3 Kleine bietjes
3 eetl Olijfolie
1-2 Longpepper
1 theel Citroenrasp
1 eetl Gesnipperde sjalot
100 ml Rode wijn
1 eetl Citroensap
1 eetl Amandelen, reepjes
1/4 Granaatappel, pitjes los
2 eetl Gesmolten boter
Bereiding
- Snij een biet in dunne plakjes en droog deze in de oven op 100ºC in 4 uur.
- Vijzel de gedroogde biet met de longpepper, zeezout en citroenrasp fijn.
- Wentel twee gewassen bietjes door zeezout en pof ze voor voor 40 minuten op 180ºC.
- Leg de poonfilets op bakpapier, besprenkel ze met gesmolten boter en breng ze op smaak met het bietmengsel.
- Gaar de poon voor 10 minuten op 100ºC.
- Kook de sjalot met de wijn in tot 1/3.
- Meng met 1 theel pompoenpittenolie en 2 eelt olijfolie.
- Meng gesmolten boter met citroensap.
- Bruneer de amandelen en snij ze in reepjes.
- Serveer een half bietje met de poon, de dressing, amandelen, granaatappel en citroenboter.