Gepocheerde abrikozen met amandelen

Gepocheerde-abrikozen-amandelen

Benodigdheden

4 Abrikoosjes, gedroogd
4 Dadels, gedroogd
1 eetl Gemengde gedroogde vruchtjes
150 ml Water
4 eetl Suiker
1 eetl Oranje bloesemwater
1 eetl Rasp van sinaasappel
Sap van 1 sinaasappel
4 Cardamonpeulen
4 eetl Gehakte noten
4 eetl Yoghurt-ijs

Bereiding

  • Meng water, suiker, bloesemwater, cardamon, met rasp en sap van de sinaasappel.
  • Breng dit aan de kook en meng met de gedroogde vruchten, trek voor 15 minuten.
  • Haal de abrikoosjes en dadels uit de stroop en kook de stroop iets in.
  • Hak de noten grof en garneer op de vruchten.
  • Serveer met de stroop en de rest van de vruchtjes.

Yoghurt-ijs

150 ml melk
1 eidooier
50 g suiker
100 ml griekse yoghurt

Bereiding

  • Breng de melk met de suiker aan de kook.
  • Klop de eierdooier los en meng 3 eetlepels van de warme melk.
  • Klop de eierdooiers vervolgens door de melk en verwarm, maar laat het niet koken.
  • Laat afkoelen en voeg de yoghurt toe en doe het ijs in de ijsmachine.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

De Tuin juli 2022

De tuin in juli, Sommige groentes hebben al plaats gemaakt voor alweer nieuwe. Het volgt elkaar op en ontstane ruimte wordt snel ingenomen. Ondanks dat

De Tuin
Rob Beernink

De tuin juni 2022

De tuin in juni, De planten willen naar buiten en groeien. Van alles is er te beleven en er zijn al zelfs frambozen. De natuur

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon