Benodigdheden
4 Abrikoosjes, gedroogd
4 Dadels, gedroogd
1 eetl Gemengde gedroogde vruchtjes
150 ml Water
4 eetl Suiker
1 eetl Oranje bloesemwater
1 eetl Rasp van sinaasappel
Sap van 1 sinaasappel
4 Cardamonpeulen
4 eetl Gehakte noten
4 eetl Yoghurt-ijs
Bereiding
- Meng water, suiker, bloesemwater, cardamon, met rasp en sap van de sinaasappel.
- Breng dit aan de kook en meng met de gedroogde vruchten, trek voor 15 minuten.
- Haal de abrikoosjes en dadels uit de stroop en kook de stroop iets in.
- Hak de noten grof en garneer op de vruchten.
- Serveer met de stroop en de rest van de vruchtjes.
Yoghurt-ijs
150 ml melk
1 eidooier
50 g suiker
100 ml griekse yoghurt
Bereiding
- Breng de melk met de suiker aan de kook.
- Klop de eierdooier los en meng 3 eetlepels van de warme melk.
- Klop de eierdooiers vervolgens door de melk en verwarm, maar laat het niet koken.
- Laat afkoelen en voeg de yoghurt toe en doe het ijs in de ijsmachine.