Bloemkool en walnoot
20 bloemkoolroosjes
2 el roomboter
2 el Walnoten, geroosterd
2 el koolzaadolie
1 el olijfolie
1 el kombucha
100 ml water
1 el sjalot, gesnipperd
handje kruiden/sla uit de tuin en stukjes pecorino
1 Snij de bloemkool in roosjes en rest stukjes.
2 Smelt de boter al kloppend in een pannetjes, blijf kloppend tot ze bruin wordt.
3 Zeef de boter door een koffiefilter. Beurre noisette.
4 Smoor in de beurre noisette de bloemkoolroosjes gaar. Breng op smaak.
5 Rooster de walnoten en verwijder de schilletjes.
6 Kook de rest stukjes van de bloemkool gaar met water en 2 el koolzaadolie.
7 Blend dit fijn tot een créme.
8 Snipper één eetlepel sjalot fijn en meng met 1 el kombucha en 1 el olijfolie.
9 Breng de dressing op smaak met peper en zout en gesneden bieslook.
10 Verdeel de crème en dressing als een spiraal op een bord en zet er de roosjes op.
11 Geef met de walnoot, kaas, sla en kruiden.